Recepten

Kookshow met Nick Toet deel 1

Juicy Nozem burger met Nozem BBQ-saus

Nozem Oil is zo lekker dat je het ’t liefste met een trechter naar binnen zou gieten, permanent per infuus je aderen in zou willen laten lopen of erin zou willen badderen zoals Cleopatra in de ezelinnenmelk. Maar ja, daar heeft helaas niet iedereen de financiële middelen voor. Daarom zijn wij superblij met kookkanon Nick Toet, die voor ons een paar betaalbare en goddelijke manieren heeft bedacht om meer Nozem in je dieet te verwerken. Vandaag trappen we af met deel 1: deze zalige Juicy Nozem burger met Nozem BBQ-saus! Volgende week vrijdag volgt de volgende aflevering.

Bekijk video
Bekijk video
Kookshow met Nick Toet deel 2

Nozem Glazed Kippendijtjes

Nick Toet heeft behalve een royale dosis kooktalent, een goeie scheut Haagse humor, een knokkeltatoeage van een ui en een leuke naam ook een uitmuntende smaak op drankgebied. Deze epische YouTube-kok en kookboekenschrijver heeft vandaag namelijk weer een nieuw Nozem-recept bedacht en lieve mensen, deze Nozem-Glazed Kippendijtjes zijn werkelijk om je vingers bij af te likken. Bekijk hier de video!

Kookshow met Nick Toet deel 3

Nozem Vuurkip

Heb jij er ook zo’n hekel aan als ze bij een restaurant op hun hurken bij je aan tafel komen zitten en beginnen te wauwelen over ‘Bent u al bekend met ons concept?’, waarna er een homerisch epos volgt over streekgebonden biodynamische avocadowijn en gepocheerde filetjes van fazanten die zijn vetgemest met rechtsdraaiende alpacayoghurt? Wij ook. Gelukkig is het concept van Nick Toet heel simpel: gewoon lekker vreten! Bekijk de video om te zien hoe je deze smerig lekkere Nozem Vuurkip maakt.

Bekijk video
Bekijk video
Kookshow met Nick Toet deel 4

Nozem Spekfakkel

Aiaiai, kijk nou toch eens jongens, hier loopt het water je toch van in de mond! En deze Nozem Spekfakkels van barbecuemeister Nick Toet zijn ook nog eens helemaal niet moeilijk om te maken. Dus steek gauw je barbecue aan, smijt een paar speklappen in een bakkie, flikker d’r wat kruiden bij, meng de hele zooi door elkaar met je klauwen, rijg ’t aan een stokkie, gooi het op het vuur en vreten maar!

Smerig lekkere cocktails

De witte snor
  • 1 deel Nozem Oil
  • 1 bol limoenijs losgeklopt
  • 1 deel prosecco
  • 1 deel wodka
  • Limoen
  • Champagne flutes

Deze cocktail wordt het best geserveerd wanneer het glas op -4 graden Celsius is. Leg de flukse dus een paar uur van te voren in vriezer. Mix het ijs met de Nozem Oil, de prosecco en de wodka. Schenk direct in de flukse en als garnering een schijfje limoen. Proost!

Dreadlock Nozem
  • IJsklontjes
  • 1 deel Nozem Oil
  • 1 deel Gin
  • 1 deel Grand Marnier
  • 1 deel wodka
  • Spa Cactus
  • Limoen
  • Groene peper

Mix de Nozem Oil, Gin, Grand Marnier, wodka en ijsklontjes in een longdrinkglas. Krijg per cocktail het sap van één schijfje limoen uit en vul aan met Spa Cactus. Groene peper erin en klaar is je Dreadlock Nozem

Oil on the beach
  • Ijsklontjes
  • 1 deel Nozem Oil
  • 2 deel wodka
  • 1 deel Tequila
  • Ice Tea
  • Rode peper

Mix de Nozem Oil, wodka, Tequila en ijsklontjes in een cocktailshaker. Schenk het mengsel uit in een longdrinkglas en vul aan met Ice Tea. Als laatste de rode peper erin ter garnering. Smeren maar!

The original
  • 70ML Nozem Oil
  • 45ML bruine rum
  • limoensap (halve limoen)
  • 15ML ananassirroop
  • Scheut ginger ale
  • IJsblokjes
  • Eventueel crushed ice, gedroogde sinaasappel en ananas als garnering

Doe Nozem Oil, rum, limoensap en ananassiroop met een handvol ijs bij elkaar in een shakebeker en schud flink. Giet het uit in je glas. Top het af met een scheut ginger ale (ongeveer 10cl). Schep gebroken ijs erbovenop en garneer eventueel met een schijfje gedroogde sinaasappel en gedroogde ananas.