0
Scrollen
Mobiele afbeelding

2012

Nozem Oil is ontsproten uit het brein van de Feestfabriek Alles Komt Goed BV, de organisatie van o.a. de Zwarte Cross. De droom van een eigen drankje die perfect paste bij de Zwarte Cross kwam in 2012 uit. Nozem Oil was op de Zwarte Cross 2012 voor het eerst te koop aan de bar en in 40 pack

Mobiele afbeelding

2013

Nozem Oil bleek een schot in de roos en smeerde duizenden keeltjes van Zwarte Crossers, maar ook ver daar buiten. Na de Zwarte Cross 2012 puilden de mailboxen uit met smeekbedes of men alsjeblieft Nozem Oil kon bestellen! Maar natuurlijk, zo werden de eerste stappen tot distributie in heel Nederland gezet. Ook zag het schattige 10-packje in 2013 het levenslicht, voor iedereen die eens fatsoenlijk een rondje wil geven.

Mobiele afbeelding

2014

De roep om Nozem Oil klonk luider en luider en om daaraan gehoor te geven, presenteerden we in 2014 de literfles, in een verpakking die menigeen doet opkijken. Zoals een Belgische band ooit stomverbaasd opmerkte: “We hadden veel over de Zwarte Cross gehoord, maar dit sloeg alles: die lui drinken motorolie!”

Mobiele afbeelding

2016 - 2017

In 2016 vierden we de opening van de Nozem Litershop op de Zwarte Cross. Handig om nog even je overgebleven muntjes op te maken Je vindt deze shop uiteraard op de Zwarte Cross, bij de uitgang. Ideaal voor iedere Nozem-grootverbruiker.

In 2017 waren we meer dan ooit te zien op festivals en evenementen. Natuurlijk de Zwarte Cross, maar ook andere grote landelijk festivals als Dauwpop, Stoppelhaene en Tuckerville werden grondig doorgesmeerd. We gaven op de Zwarte Cross ons eigen Tweetaktterras een opfrisbeurt, daar zijn de Nozem-cocktails en de beroemde Nozem-burger niet meer weg te denken. Liever iets zoets? In samenwerking met Pofferdory lieten we jullie kennis maken met poffertjes met Nozemtopping. IJsboerderij de Steenoven maakt als sinds jaar en dag heerlijk Nozemijs en Nozem-milkshakes.

Mobiele afbeelding

2018 - 2022

In 2018 presenteerden we de Nozem Oliespuit aan de wereld. Ideaal in gebruik en het ziet er ook wel überstoer uit: met een ferme duimbeweging schakel je iedere party naar een hogere versnelling. Ook in 2018 brachten we het Nozem-festivaltasje aan de vrouw en herkende je ons op evenementen aan waanzinnige wheelie-brommers. Naast de litershop, de Nozem Dôme en het Tweetakt-Terras, volgden later de Schietsalon (allen op de Zwarte Cross), smeerden we nog meer feesten en festivals en lag Nozem in nog meer winkels en achter bars.

Mobiele afbeelding

2023

2023 was ons grote jubileumjaar. Nozem Oil bestond 10+1 jaar en dat hebben we smerig hard gevierd. In februari trapten we af met een eigen carnavalshit van onze goeie vriend Pronk: ‘Øllie uule oe wel i?!’
Tijdens de Zwarte Cross knapten we er vol op met de Night of the Nozems in de Megatent. In de Nozem Tattooshop lieten zo’n 160 hardcore nozems een Nozem-tattoo zetten! Ook gaven we prijzen weg alsof we Willie Wonka waren met de Nozem Goudkoorts-actie. En dan stond barbecuekoning Nick Toet ook nog eens smerig lekkere burgertjes te bakken op het 2-takt Terras.
Tijd om na te genieten hadden we nauwelijks, want in augustus maakten we onze eerste stappen naar het buitenland! We stonden met de Nozem schietsalon op een übermodderig Wacken Open Air om onze oosterburen kennis te laten maken met onze smeerolie. We sloten ons jubileumjaar glansrijk af met De Grote Nozember Adventskalender Show: 30 dagen, 30 deuren, 30 prijzen.

Mobiele afbeelding

2024

Dit jaar zijn we weer van alles van plan. We knallen het dak van je keet, we houden vriend en vijand warm met de Nozem Smeerlap en we gaan weer allerlei vette dingen doen op de Zwarte Cross. Hou ons in de gaten!